Sastojci:
• 150 g orašastih plodova (bademi, orasi, indijski oraščići i lješnjaci)
• 250 g suhog voća (brusnice, goji, grožđice, šljive, kandirani đumbir i naranča)
• 110 g oštrog pšeničnog brašna
• 5 g praška za pecivo
• 70 ml biljnog mlijeka
• 2 jušne žlice biljnog ulja
Priprema:
1. Orašaste plodove i suho voće usitnite u blenderu dovoljno da se sve poveže u kompaktnu smjesu.
2. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte i dodajte usitnjenoj smjesi suhog voća i orašastih plodova, ulijte biljno mlijeko i ulje te rukama dobro promiješajte. Smjesa će biti ljepljiva, ostavite je u posudi sat vremena u hladnjaku da se svi sastojci dobro povežu.
3. Izvaljajte između dva lista papira za pečenje na debljinu otprilike pet milimetara pa kalupom po želji izrežite oblik i prebacite na lim za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
4. Pecite na 160 °C, 15-ak minuta. Keksići će, dok su topli, biti jako mekani pa pažljivo rukujte s njima dok se skroz ne ohlade. Tada poprimaju čvršću formu jer se suho voće opet stabilizira hlađenjem.