Smjesa za 35 medenjaka :
-2 jaja
-1,5 dl meda
-5 dl pirovog brašna ili integralnog
-najmanju čajnu žličicu soda bikarbone
– žličica cimeta
– malo soli
– par kapi arome vanilije
Priprema:
Jaja i med dobro izmiksati, dodati cimet i opet promiješati. Brašno prosijati sa sodom bikarbonom i dodati sol. Lagano umiješati brašno u smjesu od jaja i meda. Promiješajte, žlicom ili slastičarskom vrećicom stavljajte smjesu veličine oraha na pleh sa pek papirom (možete i u modlice čovječuljka, borića i sl). Ako vam je smjesa premekana, (a to ćete nabolje znati ako jednu žlicu smjese stavite na pek papir i ako se počne jako preljevati i širiti), dodajte još malo brašna. Ako radite bez modlica, ne zaboravite ostaviti dosta mjesta oko svakog oblika jer će se medenjaci širiti u toku pečenja. Pecite 10-tak minuta na 180 stupnjeva. Kad su pečeni, izvadite ih iz pleha, pustite da se ohlade i ukrašavajte po želji.