Sastojci:
• 6 jaja
• 100 g eritrita ili ksilitola
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 60 g krem sira
• 170 g bademovog brašna
• 30 g kokosovog brašna
• 3 žličice praška za pecivo
• Prstohvat soli
• 2 žlice začina za medenjake
• 130 g maslaca
• 50 g badema
Priprema:
Razmutiti jaja i dodati im zaslađivač i ekstrakt vanilije. Zaslađivač se može prethodno samljeti u mlincu za kavu zbog lakšeg otapanja.
Miješati dok se zaslađivač ne otopi pa umiješati krem sir.
Pomiješati suhe sastojke: bademovo i kokosovo brašno, prašak za pecivo, sol i začine.
Pomiješati suhu i mokru smjesu te dodati rastopljeni maslac.
Dobro pomiješati pa pustiti tijesto da odstoji nekoliko minuta.
Obložiti kalup za kuglof papirom za pečenje ili premazati maslacem pa u njega staviti tijesto i dekorirati sjeckanim bademima.
Peći na 180 °C, 30-ak minuta, provjeravajući čačkalicom je li tijesto pečeno. Ako čačkalica izađe čista, kolač je pečen.
Ohladiti prije rezanja i serviranja.