200 g kuhanog pira
2 svježe crvene paprike
1 limun
2 grančice svježe majčine dušice,
10 zelenih šparoga,
1 vezica svježeg peršina
110 g svježeg kravljeg sira
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar (svježe mljeveni)
Pir namočimo u vodi preko noći, ocijedimo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi 60 minuta, paprike narežemo na trakice, šparogama odstranimo donji drvenasti dio i ostatak narežemo na kose komadiće, peršin nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo.
U tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo trakice paprika i pržimo ih povremeno miješajući. Nakon 3-4 minute dodamo narezane šparoge, listiće majčine dušice, promiješamo i pirjamo 4-5 minuta. Zatim pirjano povrće premjestimo na stranu i ostavimo da se ohladi.
U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom. Potom dodamo trakice luka, sjeckani peršin, ohlađeno povrće, kuhani pir te još jednom izmiješamo sastojke.
Salatu rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ju svježim kravljim sirom i poslužimo.