Janjetina sa medom od kadulje

50 ml ulja,
3-4 kg janjećeg buta s rebrima,
sol,
papar,
1 žličica vegete,
100 ml meda od kadulje,
200 ml bijelog vina,
narezanog na ploške,
sok od limuna,


Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva. Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće. Kao prilog poslužite kuhano povrće. Meso poslužite s umakom od pečenja i kuhanim povrćem.