Tjestenina s tunjevinom
2 konzerve tunjevine,
350 g integralne tjestenine (makarona ili pena),
400 g zrelih rajčica,
4 jušne žlice kapara iz staklenke,
6 fileta srdela iz konzerve,
10 listića bosiljka,
2 isjeckana režnja češnjaka,
2 jušne žlice maslinovog ulja,
sol,
sviježe mljeveni papar,


Očistite i na komadiće izrežite rajčice. U tavi zagrijte ulje, dodajte češnjak, kratko popržite pazeći da ne izgori. Dodajte rajčice , te pirjajte 25 minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu. Tunjevinu natrgajte na komade, a kapare i listiće bosiljka nasjeckajte. U kuhani umak dodajte tunjevinu, kapare i bosiljak, začinite sa solju i paprom, te dobro promiješajte. Umak prelijte preko tjestenine, ukrasite listićima bosiljka i odmah poslužite.