Juneći kotleti sa rezancima od tikvica
4 juneća kotleta,
600 g srednje velikih tikvica,
2 luka,
3 jušne žlice maslaca,
0,1 l suhog bijelog vina,
200 g jogurta,
1 vezica bosiljka,
1 vezica vlasca,
2 jušne žlice ulja,
1 režanj češnjaka,
sol,
sviježe mljeveni papar,


Tikvice očistite (nemojte ih oguliti), operite i dobro posušite. Narežite ih na rezance ili ih ribežom po duljini narežite na tanke ploške, a potom na tanke rezance. Rezance kratko prokuhajte u uzavreloj slanoj vodii dobro ocijedite u cjedilu. Luk očistite, sitno narežite i stavite pirjati na 1 žlici zagrijanog maslaca. Kada postane staklast dodajte vino, kratko prokuhajte i dodajte jogurt. Umak kuhajte dok ne postane kremast. U međuvremenu operite vlasac i listiće bosiljka te ih sitno isjeckajte.

Na tavi zagrijte ulje, te oko 10 minuta pecite kotlete uz jedno okretanje. Kada su pečeni začinite ih solju, paprom i ostavite ih postrani. U posudu dodajte preostale 2 žlice maslaca, dodajte tikvice i pirjajte ih 3 minute. Dodajte sitno narezani češnjak te začinite solju i paprom. U prethodno pripremljeni umak umiješajte isjeckani bosiljak i vlasac, začinite solju i paprom i dodajte tikvicama. Kotlete rasporedite na 4 tanjura i dodajte im tikvice.