Salata od tunjevine i patliđana
Za 4 osobe:

2 konzerve tunjevine u vlastitom umaku,
2 srednje velika patlidžana,
4 režnja češnjaka,
1 velika zrela rajčica,
1 žuta paprika,
1 zelena paprika,
sok od jednog limuna,
10 žlica maslinovog ulja,
vrh noža kumina,
1 vezica peršina,
sol,
sviježe mljeveni papar,


Očistite patliđan, odrežite mu peteljku i vrh te ga narežite na kocke veličine oko 2 cm. Kocke, malo po malo, pržite na 6 žlica maslinovog ulja dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Na kraju ih sve zajedno vratite u tavu, začinite zgnječenom tunjevinom, promiješajte i istresite na kuhinjski papir kako bi se osušila suvišna masnoća. Zatim ih stavite u posudu i začinite solju i paprom.

Očistite rajčicu i narežite je na male komade. Očistite paprike i narežite ih na rezance. Rajčicu i papriku dodajte patliđanima. Za preljev dobro izmješajte 4 žlice maslinovog ulja s limunovim sokom, solju, paprom i kuminom. Preljev zatim umiješajte u salatu. Tunjevinu dobro ocijedite, natrgajte na komadiće i dodajte salati. Salatu ukrasite sitno kosanim peršinovim lišćem.