Rolada od omleta sa salsom od rajčica i ricottom
Sastojci za 4-6 osoba:

8 jaja,
3 žlice svježeg naribanog sira,
1 žlica prosijanog integralnog brašna,
4 zrele rajčice,
150 g ricotta sira,
1 glavica luka,
1 rebro celera,
3 žlice maslinovog ulja,
origano,
sol,
papar,


Razmutite u velikoj zdjeli jaja , ovčji sir i brašno. Rajčice prelijte kipućom vodom i ostavite 30 sekundi, a potom im ogulite kožu, izvadite sjemenke i narežite ih na kockice. Ogulite luk i sitno ga nasjeckajte. Na tanke ploške nasjeckajte 1 rebro celera u stabljikama (ne korijen). Na tavi zgrijte 2 žlice ulja na jakoj vatri te dodajte povrće. Začinite sa malo suhog origana, soli i svježe mljevenim paprom. Pirjajte još oko 5 minuta dok ne dobijete relativno gustu salsu.

U drugoj tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja, ulijte smjesu od jaja i kada se počme zgušnjivati rasporedite po njoj polovicu salse od rajčica i ricotta sir u komadićima. Uz pomoć špatule zarolajte omlet tako da šav ostane dolje, u kontaktu sa tavom. Pecite još oko dvije minute, a zatim nježno pustite da rolada sklizne sa tave na pripremljenu dasku, narežite na deblje ploške i poslužite svaku uz žlicu preostale salse.