Pirjana junetina u crvenom vinu sa gljivama
Bouqete garni, svežnjić začinskog bilja , idealan je za začinjavanje jela poput gulaša i juha, pa ga samouvjereno ubacite i u sljedeće jelo. Nakon kuhanja svežnjić izvadite.

2 žlice ulja,
80 g pancete,
80 g luka,
1 češanj češnjaka,
500 g gljiva (šampinjoni, shiitake),
1 žlica Vegete,
sviježe mljeveni papar,
1 kg junetine od buta,
40 g integralnog brašna,
2 žlice maslaca,
300 ml crvenog vina,
30 ml konjaka,
1 grančica timjana,
1 grančica peršina,
1 list lovora,
2 žlice sviježe nasjeckanog peršina,


Na žlici ulja kratko popecite pancetu narezanu na trakice, dodajte luk narezan na ploške i kratko popirjajte. Dodajte protisnuti češnjak i gljive narezane na četvrtine te uz dodatak vegete i papra pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ishlapi. Maknite sa vatre. Junetinu narežite na kockice, a potom je uvaljajte u integralno brašno. Na preostalom ulju i maslacu popecite meso. Zalijte vinom i konjakom, dodajte timijan, peršin i lovor povezane kuhinjskim koncem. Meso pirjajte u pokrivenoj posudi na laganoj vatri oko 90 minuta uz povremeno miješanje i podljevanje vodom. Dodajte pirjane gljive i nastavite sve zajedno pirjati još oko 10 minuta, te na kraju pospite sviježe nasjeckanim peršinom. Poslužite toplo uz integralnu rižu.