Piletina u umaku od rajčica
Sastojci

2 pileća prsa bez kostiju, prepolovljena
sol
papar
3 žlice brašna

Umak
2 žlice omekšanog maslaca
1 nasjeckani češanj češnjaka
1 i pol žličica svježeg origana
1/2 žličice slatke paprike
sol
papar
1 žlica maslinovog ulja
2 šalice cherry rajčica
1 žličica šećera
1/3 šalice pileće juhe
1 žlica gustina
1 žlica hladne vode


Pileća prsa s obje strane natrljajte solju i paprom. Uvaljajte piletinu u brašno i otresite višak. Pomiješajte maslac, češnjak, origano i papriku. Začinite solju i paprom po želji. U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, rastopite 1 žlicu maslaca sa začinima na maslinovom ulju. Stavite pileća prsa i pecite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 3 do 4 minute sa svake strane. Izvadite pileća prsa na tanjur i stavite sa strane. Povećajte toplinu i na tavu dodajte rajčice. Kuhajte ih oko 5 minuta. Dodajte preostalu smjesu maslaca na tavu. Miješajte rajčice dok se maslac ne otopi. Dodajte šećer i pileću juhu. Kuhajte uz neprestano miješanje nekoliko minuta. Gustin pomiješajte s hladnom vodom i dodajte umaku. Dobro izmiješajte i još malo kuhajte. Pileća prsa poslužite prelivena umakom.