Pita od špinata i feta sira
Sastojci za 4 osobe:

1/2 kg špinata
30 dag feta sira
1 šalica (od 2.5 dl) polubijelog brašna
1 šalica kukuruznog brašna
1/3 šalice maslinovog ulja 4 jaja
papar
1 žličica sode bikarbone


Špinat operite i nasjeckajte na sitnije, feta sir izmrvite. U posebnoj zdjelici izmiješajte pšenično i kukuruzno brašno i sodu bikarbonu. U velikoj zdjeli izmutite jaja mikserom, sa dodatkom maslinovog ulja i papra. Sol nije potrebno dodavati jer je feta sir dosta slan. U izmućena jaja dodajte nasjeckani špinat i feta sir, rukama dobro promiješajte. Dodajte brašno i sve skupa dobro umijesite rukama. Tepsiju (26x35) obložite papirom za pečenje, ubacite smjesu i poravnajte ju rukama. Stavite peći na 200 stupnjeva 20- tak minuta (dok porumeni). Može se jesti toplo i hladno. Preporučam konzumaciju uz jogurt.